Plugga musik i Malmö – Studentlägenhet?

Hejsan! Som ni kanske vet har jag bestämt mig för att studera i Malmö i framtiden och jag har redan börjat planera för att hitta en studentlägenhet. Men jag förstår inte att det visar sig vara så pass krångligt att hitta en bostad.

Jag undrar hur man bäst går tillväga för att hitta studentlägenhet i Malmö. Jag vill gärna bo någonstans där jag även kan ta del av Malmös kulturliv. Jag är ganska musikalisk av mig och har tänkt läsa en del kurser i musik vid sidan om mina vanliga studier, och i det läget vill jag ju gärna bo centralt så att jag får nära till Malmös uteliv och rika kulturutbud. Att sitta och dega i någon liten lägenhet en bit utanför stadskärnan känns inte lika roligt. Men frågan kvarstår, var hittar man egentligen en studentboende i Malmö? Visst, det finns väl en del annonser ute men hyr man i andra hand så får man väl räkna med att otroligt många andra svarar på annonsen också. Och man gräver väl djupa hål i plånboken om man går med i någon slags budgivning för att vinna ett andrahandskontrakt svart, eller betala en jättehög svart hyra.

Det känns verkligen svårt men jag tror att man enklare hittar något om man har ett större kontaktnät. Eller annars får man helt enkelt ställa sig i bostadskön. Visst, kötiderna är kanske något kortare om man letar efter studentlägenhet i Malmö än om man köar till vanliga bostäder. Men kötiderna är ändå rätt långa. Frågan är om det går att hitta någon studentboende i Malmö utan att känna någon som känner någon som hyr ut i andra hand. Kanske får man rikta in sig på att bo tillsammans i en större lägenhet, men de skulle nog störa sig mycket på min musik som jag spelar. Att öva på samma låt på gitarr eller piano kan nog störa vem som helst om de hör samma sak i någon timme eller i värsta fall några timmar.

Det föranleder ytterligare en fråga. Var hittar man egentligen en replokal i Malmö?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *